Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-4 pracovních dnů

Promo icon

Doprava zdarma při objednávce nad 1100 Kč

Promo icon

14 denní právo na vrácení

Promo icon

Ověřená kvalita

Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-4 pracovních dnů

Promo icon

Doprava zdarma při objednávce nad 1100 Kč

Promo icon

14 denní právo na vrácení

Promo icon

Ověřená kvalita

Banánová buchta – recept

Ahoj! Jmenuji se Maja a dnes se s vámi podělím o můj oblíbený recept na přípravu banánové buchty, která vždy uspěje perfektně!

 

Banánová buchta je už dlouho můj oblíbený dezert.  S babičkou jsme ji připravovali společně alespoň každý druhý týden. Její recept byl tak jednoduchý a ukázalo se, že jde o dezert, kterému nikdo neodolal. V loňském roce jsem po velmi dlouhé době znovu hledala recept babičky na banánovou buchtu, která vyvolala nejsladší vzpomínky na mé dětství.

V poslední době se zaměřuji na zdravější stravu, ale slabou stránkou byla božská šťavnatá buchta. Rozhodla jsem se trochu změnit ingredience, nahradit je opravdu kvalitními a proměnit můj oblíbený dezert ve zcela zdravé pečivo, na kterém si mohou pochutnat i ti, kteří pravidelně sledují, co jedí a denně si hlídají svoji tělesnou hmotnost.

 

Slyšeli jste o širokém výběru ingrediencí Nature’s Finest, ve kterých nenajdete skryté přísady, umělá barviva, plniva nebo konzervační látky?

Místo čistého bílého cukru jsem použila kokosový cukr, který je vyroben z květů kokosové palmy. Dodá dezertu jemnou karamelovou chuť, je vypěstován zcela přirozeně a neobsahuje další barvy. Kokosový cukr není rafinovaný a proto je mnohem lepší pro naše zdraví.

Místo obyčejného skořicového prášku jsem do buchty přidala cejlonskou skořicí. Cejlonský skořicový prášek se velmi často používá při vaření jako přísada nebo doplněk stravy, protože má výjimečné účinky na náš organismus. Může snížit hladinu cukru v krvi a stimulovat působení inzulínu, proto se doporučuje diabetikům, navíc snižuje hladinu špatného cholesterolu, stimuluje metabolismus, reguluje hladinu cukru v krvi a pomáhá regulovat trávení.

Obyčejné máslo jsem nahradila za kakaové. Samotná vůně kakaa na vás zapůsobí natolik, že není třeba zmínit chuť, kterou dezert dodává. Kakaové máslo je na rozdíl od běžného másla bez jakýchkoli přísad, je organicky vyráběno z kvalitních kakaových bobů. Je nejen zdravější, ale také skvělý pro pokožku díky vitaminu E.

Poslední, ale zásadní změnou, bylo přidání arašídového másla s příchutí banánů a vanilky, které buchtě dodává ještě plnější chuť. Bez ohledu na to, jaké jsou vaše cíle, je to výživné, chutné a zdravé občerstvení na celý den, zvláště když si přejete mlsat bez výčitek  – je to čistá láska ve sklenici!

Takže! Podařilo se nám změnit nejdůležitější ingredience pro zdravější, aniž by to ovlivnilo chuť a dokonalost banánové buchty. Níže je nápověda, jak můžete připravit veganskou verzi s menší změnou.

BLACK FRIDAY SALE
-20%

Bio arašídové máslo vanilka banán

199  159 
Není skladem

Přísady na banánovou buchtu

 

Tip na veganskou verzi lahodné banánové buchty: místo vejce použijte “flax eggs” = 10 g mletých lněných semínek + 50 ml vody.

Příprava banánové buchty

  • Připravte si malou pánev a vložte do ní kakaové máslo, které se pomalu rozpustí při nízké teplotě. Zatímco se máslo rozpouští, rozmačkejte banány vidličkou. Vezměte mísu a nalijte do ní rozpuštěné kakaové máslo, rozmačkané banány, arašídové máslo, vejce (nebo “flax eggs”) a kokosový cukr. Vše dobře promíchejte.
  • Do druhé mísy dejte suché přísady – mouku, prášek do pečiva, skořici, kakaový prášek a sůl, promíchejte a dodejte vlhké suroviny.
  • Nalijte těsto do 18 cm široké formy na pečení a rovnoměrně ji rozložte tak, aby měla všude stejnou tloušťku. Předehřejte troubu na 170 stupňů. Po zahřátí do něj vložte model a pečte asi 40 minut.
  • Po 40 minutách zkontrolujte, zda je buchta upečená. Toho se docílí tím, že se do banánové buchty vložíme párátko – pokud se těsto na párátko nelepí je buchta upečená. V opačném případě nechte buchtu ještě několik minut dopéct.
  • Jakmile je buchta upečená, nechte ji vychladnout. Poté posypeme mletým kokosovým cukrem, přidáme citronovou polevu, připravenou z 420 g mletého kokosového cukru, 75 g kokosového oleje  a 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy nebo posypeme ořechy.

 

Dobrou chuť a příjemné mlsání!

Delivery
Už jenom 1100Kč do DOPRAVY ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nejsou žádné produkty.

Speciální nabídka pouze tady!

Přidejte k objednávce a ušetřete!

-72%
Golden Q10*

Formule koenzymu Q10, vitamínu C a B-komplexu pro ochranu proti oxidačnímu poškození

258  72 
-70%
Vitamín C + Selen + Zinek*

Revoluční kombinace Vitamínu C, Selenu a Zinku pro silný imunitní systém!

207  62 
-75%
Matcha Chai Latte*

Zdravá a chutná náhrada kávy

406  102