Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-4 pracovních dnů

Promo icon

Doprava zdarma při objednávce nad 1100 Kč

Promo icon

14 denní právo na vrácení

Promo icon

Ověřená kvalita

Promo icon

100% záruka spokojenosti

Promo icon

Doručení do 2-4 pracovních dnů

Promo icon

Doprava zdarma při objednávce nad 1100 Kč

Promo icon

14 denní právo na vrácení

Promo icon

Ověřená kvalita

ČOKOLÁDOVÁ VEGANSKÁ BABKA S KVÁSKEM

Pokud jste nikdy předtím o pečení s kváskem neslyšeli, určitě jste zaznamenali v době karantény, že se pečení s kváskem stalo malým trendem. Kvasinky nejsou nic jiného než domácí divoké droždí, které zcela nahradí pekařské droždí. Z jednoduché směsi mouky a vody se vytvoří přírodní kypřící prostředek, který začne kvasit. Skutečnost, že je droždí tak oblíbené a stále více žádané při pečení, však jistě potvrzuje jejich specialita delšího kvašení, díky nimž jsou produkty výživnější, lehčí a lépe stravitelné. Kvasinky určitě vyžadují vaši pozornost a čas a na oplátku si můžete připravit zdravější pekárenské výrobky.

 

V následujícím receptu se setkáme s veganskou babkou, u které jsme použili sladký kvásek. Pro ty, kteří nemají droždí, můžou místo toho použít obyčejné pekařské droždí. Babka na první pohled působí jako velký závin, ve kterém jsou ukryty lahodné ingredience. Babka je vhodná na různé druhy náplní, sladkých i slaných. Zajímavým postupem při přípravě babky je řezání a pletení během postupu. Konečný produkt je nakrájen a podáván. Těsto je tak nadýchané, že se jen rozpustí v ústech.

SUROVINY:

HLAVNÍ TĚSTO

NÁPLŇ

PŘÍPRAVA:

SLADKÝ KVÁSEK

  • Příprava kvásku trvá asi jeden a půl dne při teplotě 21 ° C. Smíchejte 25g bílé pšeničné mouky , 10g vody a 5g hnědého cukru s 10 g aktivního droždí. Když se objem zdvojnásobí, doplňte jej znovu 35g bílé pšeničné mouky , 15g vody a 10g hnědého cukru. Ztrojnásobený objem je vhodný pro další použití v hlavním testu.
  • Sladký kvásek lze nahradit 6g (2 čajové lžičky) sušeného/ rychle působícího droždí.

HLAVNÍ TĚSTO

  • Smíchejte 120 g vody a 30 g prášku z rýžového nápoje. Dále přidejte 5 g soli a poté 110 g sladkého kvásku. V další misce smíchejte bílou a celozrnnou mouku, přidejte tekutou směs a 10 g rozpuštěného kakaového másla. Dobře promíchejte a v případě potřeby přidejte zbytek másla a několik lžic vody. Hněteme, dokud nedostanete hladké těsto (asi 5 minut).
  • Těsto necháme kynout  zakryté po dobu 4-5 hodin.
  • Namočte 100g bobulí goji do vody na stejný počet hodin, kdy těsto odpočívá.

NÁPLŇ

  • Pomoučejte pracovní plochu a dejte na něj nakynulé těsto. Rozpusťte 100g tmavé čokolády a natřeme ji na rozválené těsto. Vršek posypte goji a čokoládovo-kokosovými lupínky.

TVAROVÁNÍ TĚSTA

  • Nejprve těsto pevně stočte do role a rozkrojte na polovinu na dvě části, které se pak propletou.
  • Zapletené těsto přeneste na plech a znovu posypte čokoládově – kokosovými lupínky. Poté pekáč zakryjte fólií a nechejte dvě a půl hodiny kynout v chladničce.
  • Fermentovaná babka se poté peče 45 minut při 170 ° C.
  • Celý postup naleznete zde:

https://www.instagram.com/tv/CFeiezOJ3y_/?utm_source=ig_embed

Delivery
Už jenom 1100Kč do DOPRAVY ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nejsou žádné produkty.

Speciální nabídka pouze tady!

Přidejte k objednávce a ušetřete!

-72%
Golden Q10

Formule koenzymu Q10, vitamínu C a B-komplexu pro ochranu proti oxidačnímu poškození

258  72 
-70%
Vitamín C+ Selen + Zinek

Revoluční kombinace Vitamínu C, Selenu a Zinku pro silný imunitní systém!

207  62 
-75%
Matcha Chai Latté

Zdravá a chutná náhrada kávy

406  102