Nejdůležitější výživové zdroje vitaminu D ve vyvážené stravě jsou hlavně různé potraviny živočišného původu, např. ryby, vejce, mléko a mléčné výrobky a rostlinné potraviny jej obsahují hlavně v případě obohacených produktů. Jednotlivec proto může do určité míry přispívat k lepšímu přísunu vitaminu D pravidelným zařazováním těchto potravin v doporučené frekvenci a množství. Výrobci také přidávají tento vitamin do některých potravin, nejčastěji do ranních cereálií, různých pomazánek a nápojů, kde je to také jasně uvedeno na etiketě. Podobně jako u doplňků musí být označeno množství přidaného vitaminu D. Dosavadní výsledky však rovněž zdůraznily výzvy v této oblasti, které bude třeba řešit na širší evropské úrovni. Prof. dr. Igor Pravst, Ústav výživy: »Podle evropských právních předpisů o označování potravin nebo doplňky stravy obsahující 5 µg vitaminu D, naznačují, že obsahují 100% doporučeného denního příjmu tohoto vitaminu. Referenční hodnoty pro denní přísun vitaminu D jsou vyšší (15 nebo 20 µg), takže někteří výrobci potravin nebo doplňky stravy často přidávají upravené dávky, které označují jako např. tři sta nebo dokonce více procent doporučeného denního příjmu. Je třeba poznamenat, že takové dávky obecně nepředstavují zdravotní riziko, protože s přihlédnutím k vědeckému stanovisku Evropského úřadu pro bezpečnost potravin je výše, která je uvedena stále bezpečná pro denní výživový příjem vitaminu D ze všech zdrojů , pro zdravého dospělého člověka až do 100 µg.
