Připravujeme vaši formuli
0%

%

Sleva 11 % s kódem: SINGLESDAY11

Bezplatné poradenství

Raw čokoládový dort

Hledáte recept na dobrý čokoládový dort? Pak jste na správném místě. Raw, čokoládový, krémový, bez laktózy, bez lepku, bez přidaného cukru a snadno se připravuje.

Slibuji, že dort překvapí každého, kdo miluje sladkou a bláznivou čokoládu. Přesvědčí vegany i nevegany. A určitě se dort sní ještě ten den.. Alespoň to se stalo se mě.



Anja Forstner


Proč? A co vlastně znamená Raw?

Potraviny nejsou tepelně zpracované nebo jsou zpracované jen do 42-45 stupňů a proto si zachovají vitamíny, minerály a další důležité živiny.V případě přípravy raw dezertů se jedná především o velký výběr ořechů bohatých na bílkoviny a nenasycené tuky. Takže vás čeká spousta namáčení, aby byly ořechy měkké a šťavnaté.

Energetická hodnota raw dezertů, může být vysoká, ale nebudete se určitě cítit napjatí a nebude vám těžko.


Textura tohoto dortu je úžasná!

Krémová, hustá, vláčná a každý kousek se vám rozpustí v ústech.

Krém je jeden z nejlepších, které jsem zatím kdy zkoušela a dělala. Dort je vyroben z potravin, jako jsou kešu oříšky, kakaové máslo a agávový sirup. Pro zachování tvaru dortu by měla být vždy přidána jedna z následujících potravin: kokosový olej, kakaové máslo. Na slazení se používá sušené ovoce a přírodní sirupy.


Bojíš se dělat dezerty? Přemýšlíš, jak začít a bojíš se, že je to těžké?

Myslím, že příprava je snadná, ale musíte být organizovaní. Do tohoto receptu patří příprava, namáčení, ale postup je stejný jako u jiných jídel, všechno má svůj čas. Jsem toho názoru, čím méně ingrediencí, tím lépe.


A co cena?

Přísady jsou dražší než mouka, cukr, olej, vejce a mléko. Raději dám trochu víc za ingredience. Je pravda, že neděláme sladké a dezerty každý den, že ano?


Už máte představu o čem mluvím?

Pokud ano, se co nejdříve pusťte do přípravy tohoto božského dortu. Jsem blázen do čokolády a tento čokoládový dort je to nejlepší, co můžete připravit pro sebe a své hosty. Mousse krém, který je hlavním lákadlem tohoto dortu, může být také připraven v pohárech, jako samostatný dezert. Přidejte trochu kokosu, smetany, ovoce a dezert je připraven. Snadné a rychlé.


Je na čase, abych vám konečně odhalila recept, na který tak čekáte. Chci, abyste se bavili při přípravě dortu a naučili se něco nového.


RECEPT NA RAW ČOKOLÁDOVÝ DORT- (dort má průměr 18 cm)


Suroviny


Základ:


Suroviny na krém:


Suroviny na „ovocnou polevu“:

Presna čokoladna torta


Příprava


Příprava základu:

  • Ve mixéru si rozmixujte ořechy a mandle. Přidejte kakaový prášek,vodu a nakonec datle. Rukama hmotu rozdělte po spodní straně modelu dortu. Vložte do mrazáku a začněte dělat krém.


Příprava krému:

  • V mixéru rozmixujte namočené kešu ořechy, kakao a kokosové máslo, agávový sirup, mandlový nápoj a kakaový prášek. Mousse krém přidejte do dortu a nechte v mrazáku přes noc / 6 hodin.
  • Než začnete připravovat ovocnou polevu, vložte dort do lednice, aby změkl a aby byl dostatečně měkký na servírování hostům.


Příprava „ovocné polevy“:

  • Vložte zmražené borůvky a maliny do kastrolku, přidejte kokosový cukr a ohřejte, aby změkly. (Nepřekračujte 45 stupňů  Celsia). Když je ovoce dostatečně měkké, přidejte 2 čajové lžičky jitrocele indického a vše dobře promíchejte, aby se poleva stala hustou a „lepkavou“.


Přeji vám potěšení z přípravy a z mlsání

.


Které vitaminy jsou pro vás vhodné?
Vytvořte si vlastní unikátní formuli – přizpůsobenou vašemu tělu a cílům.

Vyhledávání podle kategorie